Φίλιππος Σεϊρεκλίδης

Ο Φίλιππος Σεϊρεκλίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε και ζει στην Έδεσσα.
Παντρεμένος με την Σοφία Μυλωνά και πατέρας τριών παιδιών (Νούλα, Νίκο και Θανάση).
Από μικρός είχε μια κλίση στην ζωγραφική και γενικότερα στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, που μετέπειτα εξελίχτηκε σε μια μεγάλη αγάπη για την φωτογραφία.
Από τα πρώτα του παιδικά και εφηβικά χρόνια είχε την πρώτη του ερασιτεχνική επαφή με την φωτογραφία, την ζωγραφική και την χαλκογραφία.
Η πρώτη του επαφή με τον σκοτεινό θάλαμο ήταν όταν εμφάνισε την πρώτη του φωτογραφία σε ένα ιδιόμορφο χειροποίητο εμφανιστήριο σε ηλικία περίπου 13 ετών με την βοήθεια ενός οικογενειακού φίλου.
Με το βίντεο έκανε την πρώτη του γνωριμία το 1977, όπου κι εκείνη την χρονιά πρωτοεμφανίστηκαν στην ζωή μας οι πρώτες φορητές κάμερες VHS με ένα φορητό βίντεο που έφερε από την Αυστραλία ένας ξάδερφος του.
Βλέπετε το σαράκι της φωτογραφίας τον » έτρωγε » από την παιδική του ηλικία !!!!

Η αγάπη του στο τότε πειρατικό ραδιόφωνο (ραδιοπειρατής τότε Α11 και άλλα..) τον σπρώχνει και σπουδάζει Ηλεκτρονικός στον Δημόκριτο Θες/νίκης .
Μετά τον στρατό δουλεύει για ένα μικρό διάστημα στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στο έκτακτο προσωπικό.
Διαπιστώνει πως δεν του πάει ο ρόλος του δημόσιου υπάλληλου και το 1986 ανοίγει το πρώτο του κατάστημα με ηλεκτρονικές κατασκευές (PS Electronics) διαθέτοντας σε όλη την Ελλάδα στους ραδιοερασιτέχνες της εποχής ηλεκτρονικές κατασκευές και κιτ.

Το 1989 σε συνεταιρισμό με τον κ. Στέφανο Ωρολογά ανοίγει το Ράδιο Έδεσσα που εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ραδιόφωνο της πόλης από το οποίο αποχωρεί το 1996 και αμέσως μετά παρακολουθεί μαθήματα στην σχολή φωτογραφίας Focus εκπληρώνοντας την επιθυμία του να γνωρίσει σε βάθος την φωτογραφική τέχνη δουλεύοντας το βίντεο μοντάζ και την βιντεοσκόπηση σε τηλεοπτικούς σταθμούς της εποχής.
Συνεργάζεται με φωτογράφους αλλά αναλαμβάνει και μόνος του καλύψεις γάμων, βαπτίσεων και εκδηλώσεων.
Παρακολουθεί σεμινάρια πωλήσεων δουλεύοντας παράλληλα και σαν σύμβουλος ασφαλίσεων, σεμινάρια για την Γλώσσα Του Σώματος, καθώς και σεμινάρια Εργασιακής Ψυχολογίας, σεμινάρια Καλλιτεχνικής και Επαγγελματικής Φωτογραφίας και Βίντεο Μοντάζ, Βασικές Αρχές Της Κινούμενης Εικόνας, Τέχνη και Τεχνική Της Εικόνας, Graphic Designer, Photoshop, Adobe premier, Pinnacle, Edius, Flash macromedia, Corel, Office, Front page και πολλά άλλα.
Αυτοδίδακτα λόγω των γνώσεών του στην ηλεκτρονική, αναπτύσσει της γνώσεις του στο service των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τον προγραμματισμό τους, το Web designer, το Internet seo και το Web Radio (streaming).

Το 1999 ανοίγει ένα κατάστημα στην οδό Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα με κύρια δραστηριότητα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (service προγραμματισμό πωλήσεις, αναλώσιμα, software και gaming), το βίντεο μοντάζ και την επεξεργασία του σε όλο το φάσμα, την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας σε όλο της το φάσμα, την δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ, την δημιουργία μακέτας, και πολλές νέες ψηφιακές τεχνικές για την εποχή.

To 2001 αποφασίζει να μπει ποιο ενεργά στην κάλυψη μυστηρίων (φωτογράφιση γάμων, φωτογράφιση βαπτίσεων, φωτογράφηση εκδηλώσεων) και μετά από 4 χρόνια μεταφέρει την έδρα του καταστήματος του στην οδό Εγνατία όπου παραμένει 3 χρόνια και σήμερα η επιχείρηση βρίσκεται στον πεζόδρομο της Έδεσσας στην οδό Δομίνικου Θεοτοκόπουλου 9 (στο στενό του ζαχαροπλαστείου Κρόνος).
Στην επιχείρηση μπαίνουν ενεργά τα δύο μεγαλύτερα από τα τρία παιδιά του, η Νούλα η οποία σπούδασε την φωτογραφική τέχνη στο ΙΕΚ Ακμή και ό Νίκος ο οποίος σπούδασε Τεχνικός Δικτύων, Προγραμματιστής Η/Υ, Web designer και Ιντερνέτ στο επαγγελματικό λύκειο και στο ΙΕΚ Ακμή, προσθέτοντας νέες αλλά και εξειδικεύοντας τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες της επιχείρησης.

Από το 2012 την διεύθυνση της επιχείρησης η οποία πλέον παίρνει τον νέο τίτλο Arts & New Media, την παραχωρεί  στον γιό του Νίκο επεκτείνοντας την επιχείρηση τον Γενάρη του 2015 και με νέο υποκατάστημα στο κέντρο της Έδεσσας.
Ο ίδιος στηρίζει την όλη επιχείρηση, δίνοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, δίπλα πάντα στα παιδιά του.

Ο Φίλιππος Σεϊρεκλίδης αγαπά παθολογικά όλες του τις δραστηριότητες και παθιάζεται με αυτές, ειδικά την στιγμή που βρίσκεται σε φωτογράφηση βλέποντας με ξεχωριστή και μοναδική ματιά κάθε φορά την κάθε δουλειά του.
Ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τεχνικές, εμπλουτίζοντας τις ήδη γνώσεις και εμπειρίες του, πιστεύοντας πως ποτέ δεν τα ξέρει όλα και πάντα μπορεί να μαθαίνει κάτι νέο, ακόμη κι από τον τριάμισι χρόνων γιό του.

Είναι ανοιχτός στις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις παίρνοντας πάντα μαθήματα από αυτές, διορθώνοντας λάθη του.
Παρακολουθεί καταξιωμένους διεθνώς φωτογράφους βλέποντας τις τεχνικές τους, τις οποίες φιλτράρει και αναπτύσσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, προσφέροντας πάντα μοναδικά οπτικά και τεχνικά αποτελέσματα σε όσους έχουν την τύχη να συνεργασθούν μαζί του.

Support