Γιατί SSL?

Το πιστοποιητικό SSL (Secure Socket Layer) είναι η σφραγίδα του ασφαλούς διαδικτύου γιατί προστατεύει τις ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών

Ένα SSL certificate ταυτοποιεί/πιστοποιεί (authenticate) τις πληροφορίες που μεταφέρονται μεταξύ των χρηστών και των Η/Υ στο internet. Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει το SSL ο χρήστης είναι 100% σίγουρος ότι επικοινωνεί (δηλαδή αποστέλλει πληροφορίες) με τον σωστό server και όχι με κάποιον εισβολέα χάκερ που παρεμβάλεται ανάμεσα στους Η/Υ και προσπαθεί να υποκλέψει ευαίσθητα δεδομένα. Γιατί είναι όμως σημαντική η πιστοποίηση που παρέχει το πιστοποιητικό SSL; Η φύση του διαδικτύου είναι τέτοια που οι χρήστες του site σου συχνά πρέπει να στείλουν τα δεδομένα τους μέσα από αρκετούς Η/Υ. Θεωρητικά, κάθε ένας από αυτούς τους Η/Υ μπορεί να παραστήσει ότι είναι ο δικός σου server (η ιστοσελίδα σου) και να εξαπατήσει τους χρήστες ώστε να του στείλουν ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό μπορείς να το αποφύγεις μόνο με την χρήση ενός SSL certificate από μια αξιόπιστη πηγή.

Το πιστοποιητικό SSL παρέχει εμπιστοσύνη

Οι browsers (Firefox, Chrome, Internet Explorer κλπ.) φροντίζουν να ενημερώνουν τους χρήστες όταν ένα site χρησιμοποιεί SSL certificate εμφανίζοντας για παράδειγμα το εικονίδιο της πράσινης κλειδαριάς στη μπάρα διευθύνσεων URL:


Αυτό γίνεται ώστε οι χρήστες που βλέπουν το εικονίδιο να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των δεδομένων τους και να δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη σε ένα site (ειδικά όταν πρόκειται για eshop). Όπως ειπώθηκε αν εγκαταστήσεις ένα SLL το URL του site σου θα ξεκινάει με https:// έτσι ώστε οι χρήστες του site να προστατεύονται από απόπειρες phishing (phishing attacks).

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για την δωρεάν παροχή SSL μαζί με τα πακέτα φιλοξενίας μας!

0

Publication author

0
Comments: 0Publics: 78Registration: 07-03-2015
Authorization
*
*

12 − 2 =

Registration
*
*
*

2 × two =

Password generation

14 + fifteen =

Supportscreen tag